Hverdagen og forholdene på Seldrupgård, for vores heste!

Vores sted består af rideskole,turridning,avl og pensionær heste.

I rideskolen/turridning har vi normalt 7 heste. Desuden ca. 12-14 pensionær heste, og resten er avls/konkurrence heste.

Alle går på store jordfolde, med masser af plads til leg, og med læskure.
Rideskoleheste om vinteren i kæmpe stor fællesboks. Vi har 10 store bokse til rådighed.
 Da vores jordfolde er meget store , er de ikke totalt mudderfri i våde perioder, dog har de altid områder der er drænet og tørt. Vi ser det som vigtigere at hestene har plads til at lege, end at der er helt mudderfrit. 

Avls/konkurrence hestene går på seperatfold/boks.
Resten er opdelt i hhv hoppe og vallak flok.

Om sommeren  kommer alle på græs fra ca. kl. 18-07, og fra efteråret på fuldtidsgræs indtil marts. Alle med adgang til jordfold, hvor også vand står(på den måde skal de vandre).

Om vinteren  fodres alle med dejligt wraphø - som regel udendørs , hver morgen ca. kl07.30-8, og igen til aften. 
Til frokost  får de enten tørt hø, eller kan gå på græs.

Rideskolehestene tages ind ca. 1 time før brug og fodres med Regulator Complete. 
De spiser i den store fællesboks, hvor de også kan bindes op og gøres klar til ridning.
 Da boksen er fyldt  op med træpiller/hamp strøelse, har de altid mulighed for at både lave klatter og tisse.( Hvilket de nødigt gør på et hårdt underlag).

Vi har max 2 ridehold man-tors, så hestene ikke bliver "trætte" af ridebanen,og desuden bruges en ca. 1km lang ridesti,rundt om alle folde. Her kan eleverne ride "i det fri" på en 3 m bred græs sti med bakker. Det er både sjovt for eleverne, og især godt for hestenes brug af muskler osv.
 
Alle rideskolehestene bliver også brugt til turridning, primært i weekends, men også 1-2 formiddage. På den måde sørger vi for afveksling i miljø, både fysisk og mentalt. 
Alle rideskoleheste har altid 2 ugers sommerferie, samt ca. 2 ugers ferie omkring Jul. Desuden sørger vi for at samtlige heste får 1-2 fridage om ugen, på skift. Der tages hensyn til den enkelte hest og dens behov for evt. ekstra fri.

Da vores ridehold er med 4-6 deltagere, gives der meget individuel undervisning, med hensyn til den enkelte elev, men ISÆR med hensyn til hestene. Al undervisning og tur ridning er på hestenes præmisser. 

Hestene passes primært af Bodil hver morgen, og af pensionærer(2 og 2) til aften.På denne måde kender alle alle heste.

2 gange årligt tages der gødningsprøver på alle heste, således at kun de der har orm, bliver behandlet. De seneste  år har vi holdt ormetryk på et minimalt niveau.

Alle heste skoes ca. hver 2.måned af meget dygtig beslagsmed, alle vaccineres efter foreskrifterne og alle får tandlæge check 1 x årligt.

Vi har en fast leverandør af wrap og tørt hø, og altid af meget god kvalitet. Vi har tillige en fast leverandør af både diverse ekstra foder(foruden Regulator Complete), men også strøelse- som er af bedste kvalitet og støver ikke. 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE